Dezinsectie Servicii complete si profesionale
Prin Dezinsectie se intelege distrugerea insectelor parazite (transmițătoare de boli) aflate în mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid.
Dezinsectie :
I.Previne si combate boli transmise de artropode ca plosnite ,paianjen, tantar, paduche, purice, capusa etc.
II. Imbunatateste igienizarea mediului atat uman cat si animal prin distrugerea sau indepartarea insectelor purtatoare de microbi .
III. Ajuta la imbunatatirea activitatii agricole si zootehnice, precum si la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau indepartarea insectelor daunatoare pentru planta si animale.
Practic vorbind dezinsectia este de doua feluri :
I. Dezinsectia profilactica prin care se realizeaza actiunea de prevenire a insectelor daunatoare.
II. Dezinsectia de combatere consta in distrugerea sau indepartare insectelor din mediul inconjurator omului. Dezinsectia de combatere cuprinde in primul rand cunoasterea metodologiei de dezinsectie fizica si chimica.
Cum identificam speciile de Artropode si nivelul de infestare cu care ne confruntam
- Capusele
Speciile de capuse care traiesc in tara noastra sunt rezistente la inanitie.Speciile parazitate de capuse sunt: Bovinele, Ovinele animalele de companie si chiar omul.
Intepatura capusei provoaca o iritatie locala, dureroasa insotita de mancarimea pielii datorita secretiei salivare si a ruperii rostului in tegument.
Efectele adverse ale intepaturii de capuse pot fii boli ca febra butonoasa, tifosul endemic sau encefalitele virotice.
- Purici
Puricii fac parte din grupa artropodelor hematofage ce traiesc temporar pe suprafata pielii omului sub haine si in blana animalelor.
Masculul adult este mai longeviv decat femela el poate supravietui in blana unui animal domestic 4 luni la o temperatura de -7-10 grade Celsius si la o umiditate relativ ridicata.Pot trai de la 3 luni la 1 an daca se hranesc regulat.
Puricii se infecteaza cu bacilii pestei in momentul inteparii animalelor contaminate cu pesta.Dupa ingerare bacilii se inmultesc in stomacul insectei dupa care sunt eliminati infectand plaga produsa prin intepare. Transmiterea de la animal la om se face prin intepare.
- Plosnitele
In principiu plosnitele sunt insecte nocturne ,hraninduse de trei ori pe durata noptii, urmele intepaturilor sunt liniare la o distanta de aproximativ 5 centimetrii mese pe care noi le numim, mic dejun, pranz si cina, daca exista un grad ridicat de infestare cu siguranta se pot observa si pe durata zilei
Plosnita supravietuieste in locuintele noastre, ascunse pe durata zilei (in functie de gradul de infestare) in crapaturile din mobilier, saltele, fotolii, carti, tablouri, prize, intrerupatoare,tablouri, tapet sau zidarie.
Nu doar oamenii sunt atacati de aceste insecte ci si animalele de companie , intepatura plosnitelor poate dura pana la aproximativ 12 minute, fiind nedureroasa la inceput dar urmata cu repeziciune de o iritatie locala insotita de mancarime, datorita celor doua ace , unul cu care introduc un anestezic local din saliva insectei si celalalt cu care se hranesc cu sange.
Plosnitele degaja un miros neplacut produs de secretia glandelor de aparare
- Tantarii
Sunt insecte larg raspandite , usor adaptabile, reprezentate prin mai multe mii de specii distribuite pe toata suprafata globului.
De aceea in zonele urbane, moderne, a crescut foarte mult ponderea lor ca insecte generatoare de disconfort.
Tantarii au rol de vectori biologici si transmit urmatoarele boli :
– plasmodii – protozoare care produc malaria.
– virusuri – care produc febra galbena, denga, encefalite etc.
– viermi de genul Waucheria, care produc filarioze.
- Gandaci de bucatarie
Prezenta gandacilor de bucatarie poate fi o dovada a lipsei de curatenie sau o foarte proasta izolare a imobilului si clar un element de disconfort psihic.
Aceste insecte se hranesc cu microorganisme si se inmultesc intr-un mod acerb
Cei mai cunoscuti si cei mai raspanditi gandaci de bucatarie sunt: gandacul rosu de bucatarie, gandacul negru de bucatarie si gandacul american (de canalizare).
Funny Info : gandacul de bucatarie in cazul pierderii capului, decesul intervine dupa cateva zile datorita inanitiei.
Efectuam dezinsectii in urmatoarele locatii : birouri, blocuri, cabinete medicale, restaurante, baruri, farmacii, depozite, hale industriale, spitale, dezinsectie ferme, dezinsectie scoli, dezinsectie gradinite, dezinsectie spatii comerciale, dezinsectie apartamente, dezinsectie case, dezinsectie zone rezidentiale, dezinsectie gradini, dezinsectie livezi, dezinsectie parcuri auto, dezinsectie sali de spectacol, dezinsectie parcuri, dezinsectie subsoluri, dezinsectie cladiri birouri.
www.bayerr.ro recomanda www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It
by Cotoi George - Damian