Dezinsectie Puricii
Dezinsectie Purici | Combate Puricii | Insecticide | Aplicatoare | Servicii Profesionale
Dezinsectie Purici
La Asociatiile de Proprietari sau in casele cu subsoluri prin care se plimba pisici trebuie delimitat accesul acestora. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei iar daca sunt eventuale scurgeri, infiltrari de apa trebuie remediat altfel tratamentele nu vor avea efectul scontat.Eventualii lesuri de soareci, sobolani (poate accidental pisici sau caini), materialele textile trebuie neaparat eliminate, deoarece aceastea functionează ca factori de raspandire a acestor insecte daunatoare. Lesurile sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.
Combaterea puricilor cu insecticide la exterior sau in adaposturi de animale:
Pentru tratamentele de dezinsectie la exterior impotriva puricilor trebuie analizate cateva aspecte: sursa infestarii, locul unde ar putea sa se ascunda si unde isi depuna ouale si de dezvolta. Daca a fost depistata cauza infestarii aceasta trebuie inlaturata – daca spre exemplu un animal este purtator acesta trebuie imbaiat cu solutii speciale veterinare precum Neostomosan.
Eliberati spatiul ce se doreste a fi tratat, nu lasati animalele in timpul tratamentului si nici imediat dupa.
FOARTE IMPORTANT – Se curata (de preferat arunca) orice materiale unde ar putea sa se ascunda purici sau sa depuna oua, fie ca e vorba de curte sau adaposturi de animale. Se pulverizeaza insecticidul pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. Dupa terminarea pulverizarii se ventileaza bine incaperile sau se lasa in repaus zona cel putin 30 – 60 minute in functie de puterea curentiilor de aer INAINTE DE A ADUCE ANIMALELE INAPOI IN ADAPOSTURI.
In paralel cu tratamentul spatiilor este OBLIGATORIE imbaierea animalelor. Daca acest al doilea tip de tratament nu se realizeaza eficienta dezinsectiei nu va fi multumitoare. Puricii vor “sari” de pe gazde pe spatiu si se vor inmulti inapoi indiferent de cate dezinsectii veti face.
Combaterea puricilor la animalele de companie:
Nici unul din cele 3 produse nu se pot aplica direct pe animale! Pentru imbaiarea lor trebuie sa achizitionati solutii speciale, veterinare precum Neostomosan si ulterior aplicat insecticidul Advantix.
Posted in Uncategorized by Cotoi George - Damian
Dezinsectie furnici
Dezinsectie furnici | Va ajutam sa combateti Furnicile | tratamente | insecticide | capcane | aplicatoare |
Furncile intra in categoria agentilor suparatori. Daca una dintre lucratoare gaseste surse de hrana potrivite, precum alimente ce contin zahar, carne sau proteine sub alte forme, ea marcheaza olfactiv traseul, pentru ca si celelalte furnici din cuib sa ajunga la hrana. Astfel se formează un drum al furnicilor între cuib si sursa de hrana.
Prin comportamentul lor, furnicile nu provoaca de fapt pagube, dar devin foarte deranjante pentru oameni. Specia poate insa provoca pagube, daca furnicile isi construiesc cuibul in lemnul caselor. Indirect specia poate dauna plantelor de cultura, deoarece atrag paduchi ce se hranesc cu plante (paduchii de frunza), ele hranindu-se cu excrementele lor (un lichid dulce).
Dezinsectie furnici
Varianta de tratament recomandata de noi, cea cu insecticide cu actiune prin ingestie. Insecticidele de acest fel au in compozitie atractanti pe baza de sucroza si proteine, dar si feromoni pentru cresterea atractivitatii in randul populatiilor de furnici. Acest tip de tratament pune foarte mult accent pe caracteristica biologica a speciei, de mutare a hranei in musuroiul comun, in felul asta facilitand in scurt timp contaminarea intregii populatii active care va scadea astfel cu circa 10 – 20% in fiecare zi, atingandu-se exterminarea completa a coloniei in 7 – 14 zile de la prima aplicare a insecticidului.
In functie de locul unde e infestarea si se face tratamentul se alege si formularea insecticidului. Daca aplicarea se face la interior se pot folosi insecticide sub forma de gel. Aceastea sunt ambalate sub forma de “capcana” sau de seringa.
sunt niste cutiute din plastic in interior carora este insecticidul sub forma de gel, gata preparat. Se foloseste acest tip de produs acolo unde spatiul nu permite aplicarea gelului direct – unde sunt copii mici, animale de companie. Insecticidul este capsulat si greu accesibil celor non-vizati – copii mici, animale de companie. Capcana trebuie pregatita / deschisa inainte de a fi montata si apoi se pune cat mai aproape de traseul deja existent al furnicilor. Se va observa cum acestea vor intra si ulterior iesi din capcana carand in cuib particole de insecticid.
Seringa cu insecticid gel
are aceeasi compozitie ca si capcana dar are alt tip de aplicare. Se pun picaturi in zona traseului urmat de furnici dar cat mai protejate de animalele de companie, copii mici si toti cei non vizati.
Granulele de insecticid cu atractant impotriva furnicilor
se folosesc in special atunci cand infestarea cu furnici este la exterior. Aplicarea gelului nu este indicata in aceste conditii doarece din cauza prafului si umiditatii distrug si reduc atractivitatea gelului. Granulele au proprietati mult mai stabile la exterior si dau rezultate mult mai bune. Se aplica deaseamenea cat mai aproape de traseul furnicilor sau daca este posibil pe musuroi. Luati deasemenea in calcul protejarea zonei unde s-a facut aplicarea impotriva celor non vizati.
Pulverizarea insecticidelor de contact impotriva furnicilor:
Al doilea tip de tratament este cel prin contact, pulverizarea insecticidului se face pe toata suprafata ce se doreste a fi protejata. Efectele sunt soc, respectiv, se va observa moartea instantanee a insectelor ce trec pe suprafata respectiva. Dezavantajul acestui tratament este lipsa efectului in cascada. Efectul impotriva musuroiului nu va mai exista iar durata de actiune a insecticidului nu este la fel de lunga precum in cazul celor cu atractant, fiind data de proprietatile insecticidului 1 – 2 zile pana la 8 – 10 saptamani.
Acest tip de tratament se poate folosi si la interior dar si la exterior insa nu va avea efect in cascada precum aplicarea insecticidelor cu gel atractant. Recomandam pulverizarea doar in cazul in care doriti sa faceti dezinsectie in acelasi tip impotriva mai multor daunatori precum gandaci de bucatarie, paianjeni, etc.
Posted in Uncategorized and tagged alunga furnicile, capcane furnici, combate furnici, cum scap de furnici, dezinsectie furnici, Furnici, gel furnici, granule furnici, insecticide furnici by Cotoi George - Damian
Dezinsectie purici
Purici | Dezinsectie Purici | Combate Purici | Insecticide purici | Aplicatoare
La Asociatiile de Proprietari sau in casele cu subsoluri prin care se plimba pisici exista o grija in plus. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei. Eventualii lesuri de soareci, sobolani (poate accidental pisici sau caini), materialele
textile trebuie neaparat eliminate, deoarece aceastea functionează ca factori de raspandire a acestor insecte daunatoare. Lesurile sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.
Daca n-ati reusit sa preveniti infestarea cu purici va propunem cateva moduri de a scapa de ei. Dar, inainte de a face tratamentul de dezinsectie purici este OBLIGORIU sa se curate zona – orice material textil, cadavru de animal, gunoi trebuie aruncat si eventual pulverizat cu insecticid. Eliminati astfel creearea de noi focare in zona de gunoi. Neefectuarea acestui tratament duce la obtinerea unor rezultate nefavorabile si infestarea din nou cu aceasta insecta. Motivul este foarte simplu, puricii isi depun ouale si se ascund in aceste materiale.
In lupta impotriva puricilor un produse foarte popular folosit de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor este Neostomosan
Un alt produs extrem de eficient este in combaterea puricilor este insecticidul Solfac EW 50, produs de Bayer. Pentru tratarea incintelor se va utiliza o dilutie de lucru de 40 – 60 ml de insecticid in 5 litri, substanta ce va fi aplicata pe toate suprafetele. De asemenea se recomanda tratarea imprejurimilor, mai ales daca aveti animale de companie. Incercati sa vedeti locurile in care se relaxeaza animalele de companie (cosuletul in care doarme, covoarele pe care se tolaneste, tufisurile sub care se relaxeaza etc.) si executati un tratament riguros si in acele zone.
Daca faceti tratament in locuinta hainele si alte materiale textile precum perdelele, asternuturile trebuie puse in saci inainte de tratament, apoi fierte (spalate) la temperaturi ridicate de 50 – 60 grade. La uscat sa le puneti in alta parte unde sa nu s-au observat urme de purici. Dupa ce aerisiti camera / camerele unde ati facut tratamentul aspirati toate suprafetele (insistand foarte mult la imbinari), paturile, covoarele si toate materialele textile care nu au putut si spalate.
Timp de 1 saptamana tineti sub analiza rezultatele si luati in seama orice semn ca marcheaza existenta puricilor. Se va repeta tratamentul prin pulverizare inca o data pe toate suprafetele cu insecticid si va fi urmat din nou de un tratament cu aspiratorul si de fierbere. Aruncati punga aspiratorului dupa fiecare tratament. Toate insectele care erau in stadiul de ou la primul tratament si au eclozat au murit acum. Aspiratul este pentru ouale de insecta pe care insecticidul nu le omoara si ajuta la reducerea gradului de infestare.
Tratamentele vor fi repetate dupa 7 -12zile de la prima aplicare pentru a fi siguri ca nu scapa nici un puric. Se va trata toata suprafata infestata iar apoi, asternuturile, hainele, covoarele si alte materiale textile vor fi spalate.
Se recomanda aplicarea tratamentelor cu atomizoare, pulverizatoare puternice in asa fel incat particolele de insecticid aruncat sa ajunga si in ascunzisurile insectelor.
In cazul oamenilor sunt suficiente masurile normale de igiena. Intepaturile de pe piele pot fi tratate cu antihistaminice.
Dezinsectie purici cu insecticide la exterior sau in adaposturi de animale:
Pentru tratamentele de dezinsectie la exterior impotriva puricilor trebuie analizate cateva aspecte: sursa infestarii, locul unde ar putea sa se ascunda si unde isi depuna ouale si de dezvolta. Daca a fost depistata cauza infestarii aceasta trebuie inlaturata – daca spre exemplu un animal este purtator acesta trebuie imbaiat cu solutii speciale veterinare precum Neostomosan.
Eliberati spatiul ce se doreste a fi tratat, nu lasati animalele in timpul tratamentului si nici imediat dupa.
FOARTE IMPORTANT – Se curata (de preferat arunca) orice materiale unde ar putea sa se ascunda puricii sau sa depuna oua , fie ca e vorba de curte sau adaposturi de animale inainte ca dezinsectie purici sa fie efectuat. Se pulverizeaza insecticidul pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. Dupa terminarea pulverizarii se ventileaza bine incaperile sau se lasa in repaus zona cel putin 30 – 60 minute in functie de puterea curentiilor de aer INAINTE DE A ADUCE ANIMALELE INAPOI IN ADAPOSTURI.
In paralel cu tratamentul spatiilor este OBLIGATORIE imbaierea animalelor. Daca acest al doilea tip de tratament nu se realizeaza eficienta dezinsectiei nu va fi multumitoare. Puricii vor “sari” de pe gazde pe spatiu si se vor inmulti inapoi indiferent de cate dezinsectii veti face.
Combaterea puricilor la animalele de companie:
Nici unul din cele 3 produse nu se pot aplica direct pe animale! Pentru imbaiarea lor trebuie sa achizitionati solutii speciale, veterinare precum Neostomosan si ulterior aplicat insecticidul Advantix.
Pentru mai multe informatii viziati si pagina => scapa-de-purici
Posted in Uncategorized and tagged alunga puricii, combate puricii, dezinsectie purici, Dezinsectie purici subsol, insecticide purici, Purici, societate dezinsectie purici by Cotoi George - Damian
Dezinsectie Viespi
Dezinsectie Viespi | Cum Scapam de Viespi | Combate Viespile
La noi in tara este interzisa combaterea albinelor, aceast continut se refera strict la Dezinsectie Viespi
Cum scapam de viespi : Viespile sunt insecte sensibile la insecticide pentru rezultate optime puteti folosii insecticide pe baza de deltametrin, cipermetrin, ciflutrin. Foarte important in combaterea viespilor sa nu folositi insecticide cu continut de piperonilbutoxid fiind un iritant folosit pentru a scoate din ascunzisuri daunatorii.
Dezinsectie Viespi : Pentru a trata o zona unde sunt stupi de viespi trebuie sa folositi echipament de protectie| masca | ochelari | combinezon | manusi| . Indicat sa faceti tratamentul dupa lasarea serii cand viespile se retrag si devin mai putin active.
Combate Viespile : Aparatura necesara pentru a combate viespile poate varia de la o pompa de joasa presiune (vermorel), pulverizator electric tip U.L.V.( ceata rece ) sau atomizor .
Important dupa efectuarea tratamentului de dezinsectie a doua – treia zi sa indepartati stupi altfel vor fi repopulati.
Posted in Uncategorized and tagged alunga viespile., cum scap de viespi, dezinsectie viespi, insecticide viespi, tratamente viespi, Viespi by Cotoi George - Damian
Dezinsectie Carii de Lemn
Dezinsectie Carii de lemn | tratamente | cum combatem carii de lemn | insecticide necesare |
Dezinsectia pentru combaterea cariilor de lemn se poate face cu pompa de joasa presiune sau cu un pulverizator U.L.V.(ultra low volume). Cariile de lemn exploateaza celuloza din lemn – sunt distruse doar prin strivire sau aplicarea de insecticid direct pe corpul acestora.
In primul rand trebuie sa observam daca infestarea cu carii de lemn este la nivel local sau extins, astfel putem controla si preveni raspandirea lor. Daca infestarea a afectat in mod sever structura de rezistenta a imobilului trebuiesc efectuate reparatii dupa care se va face tratamentul de combatere cu insecticid .
Insecticidele necesare tratamentului , trebuiesc sa fie pe baza de Ciflutrin sau Deltametrin plus un accelerator PPBO ( piperonilbutoxid) iar dilutia necesara tratamentului dublata.
Aparatura necesara tratamentului : Dezinsectie Carii de lemn
Pentru efectul scontat tratamentul trebuie aplicat direct pe lemnul infestat. Este obligatorie repetarea de cel putin 2 ori a tratamentului pe motive biologice.
Pregatirea mediului necasar tratamentului , trebuie indepartat orice materiale ce ar putea impiedica pulverizarea solutiei direct pe lemn. In cazul in care peste lemn este aplicat un strat de tencuiala , rigips sau alte materiale care impiedica contactul direct cu lemnul ce se doreste a fi tratat, acesta trebuie inlaturat.
Pulverizarea reziduala cu o pompa de joasa presiune pe toata suprafata lemnului infestat este posibil sa nu va aduca efctul scontat daca nu folositi complementar un Nebulizator U.L.V.(ultra low volume). Se va insista foarte mult la imbinari, pentru ca insecticidul sa patrunda in toate orificiile produse de insecta.
www.bayerr.ro recomanda ;
www.poweronesecurity.ro Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora
www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It
Google
Posted in Uncategorized and tagged Anobium Punctatum, Caria de lemn, Carii de lemn, Cum scap de caria de lemn, Cum scap de carii de lemn, Dezinsectie carii de lemn, Insecticide carii de lemn, tratamente carii de lemn by Cotoi George - Damian
Deratizare
Deratizare Sobolani Deratizare Soareci Deratizare Rozatoare
Prin Deratizare se intelege combaterea rozatoarelor sinantrope si peridomestice, aceasta pagina se refera strict la combaterea de soareci si sobolani. La noi in tara cartitele sunt protejate de lege.
Tratamentele de combatere se efectueaza cu :
Statii de intoxicare ( cutii de plastic , carton) capcane adezive, mecanice, curse si raticid (momeli toxice), nu se vor folosii momeli toxice in interiorul cladirilor ( hala, restaurant, apartament, casa etc.) doar capcane indiferent de natura lor, mecanice, adezive, curse. Riscul de intoxicare cu anticoagulante fiind foarte ridicat in cazul ingerarii .
Capcanele mecanice trebuiesc momite cu diferiti atractanti si plasate cu fata catre perete cat mai aproape de acesta pentru ca rozatoarele nu obisnuiesc sa circule pe mijlocul camerelor mai ales cand exploreaza spatii noi.
Capcanele adezive , de asemenea trebuiesc amplasate langa peretii laterali.
Tratamentele trebuiesc efectuate periodic cu precadere toamna si primavara.
Va recomandam folosirea statiilor de intoxicare cu inchidere pe baza de cheie astfel persoanele si animalele non vizate nu vor avea acces catre raticid si in functie de caz prinderea lor in beton.
Tratamente cu raticid Cerat :
Capcane mecanice
Mare Atentie cu activarea acestor capcane riscati sa va fracturati degetele.
Costurile reflecta in primul statiile de intoxicare, calitatea raticidului, capcanele mecanice, adezive , manopera si transportul.
pentru a va efectua un calcul estimativ
1 statie intoxicare 15.00ron pana la 25.00 ron, in statie intra in medie intre 100 si 200 gr raticid si acestea trebuiesc amplasate perimetral la o distanta de aprox 8-9 m liniari una fata de cealalta pentru a crea o bariera, rozatoarele in drumul lor gasesc aceste statii consuma raticidul si nu mai incearca sa patrunda in zona protejata.
1 set capcana adeziva 15.00 ron
1 capcana mecanica buna 45.00 ron
1 kg raticid bun 65.00 ron
Pentru mai multe informatii viizitati http://bayerr.ro/deratizare-rozatoare/
www.bayerr.ro recomanda:
www.poweronesecurity.ro Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora
www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It
Posted in Uncategorized and tagged Capcane Soareci, Capcane Sobolani, Cum scap de Soareci, cum scap de Sobolani, Deratizare, deratizare bucuresti, deratizare contract, deratizare ilfov, Deratizare soareci, Deratizare sobolani by Cotoi George - Damian
Capuse Dezinsectie | Combate cu Insecticid
Capuse Dezinsectie
Dezinsectia pentru combaterea capuselor se poate face cu pompa de joasa presiune, cu un pulverizator U.L.V.(ultra low volume) sau cu atomizorul. Se hranesc doar cu sânge cald – sunt distruse doar prin strivire sau aplicarea de insecticid direct pe corpul acestora.
Capuse | cum se face tratamentul | sfaturi
1. Vegetatia, nu trebuie sa fie mai inalta de câtiva centimetri
2. Aplicarea insecticidului dupa dilutia recomandata de producator trebuie sa fie facuta cu pompa de joasa presiune, cu un pulverizator U.L.V.(ultra low volume) sau cu atomizorul , aparatura specifica activitatii de DDD;
3.Indiferent de aparatura folosita trebuie sa folositi echipament de protectie , recomandat costum polipropilena , masca semi + ochelari cat mai ermetici sau masca integrala , manusi de protectie si cizme. Capuse dezinsectie
4.Pentru tratamentele efectuate in vecinatatea caselor este foarte important sa le comunicati proprietarilor importanta opririi temporare a unitatii de aer conditionat pentru a preintampina patrunderea insecticidului prin sistemul de Aer Conditionat In interiorul Imobilului.
5.Insecticidul folosit la tratarea zonei ce se doreste a fi protejata va trebui aplicat pe vegetatie, garduri, imobil,
6.In caz de infestare a animalelor, pasarilor, apelati la serviciile doctorului veterinar , nu aplicati insecticid pe animale sau pasari.
7.Daca vegetatia este inalta, insecticidul nu va ajunge la baza solului cu pompa de joasa presiune, unde capusele se ascund de obicei, tratamentul urmând a se degrada mai repede datorita factorilor naturali de mediu;
8.In cazul in care este imposibila indepartarea vegetatiei, exista si varianta tratamentului prin nebulizare la rece, aparatele de nebulizare ( ULV Pulverizator electric sau Atomizoar) urmând a fi indreptate la 45° catre sol si setate pe puterea maxima pentru penetrarea pana la baza solului.
9. Dezinsectia la exterior dureaza pâna la prima ploaie, de asemenea trebuie urmarita prognoza meteo.
Capusa poate transmit boli extrem de periculoase
borelioza – boala Lyme, tularemie, diferite tipuri de febre infectioase si/sau hemoragice – pâna la 12-15% mortale.
Traiesc in zone umede cu iarba inalta si se agata de orice vietuitoare cu sânge cald.Se deplaseaza greu si isi schimba rar habitatul,Identifica gazdele dupa caldura corporala si, ridicându-se pe firul lung de iarba sau pe garduri, se agata de gazde ,Incalzirea brusca a vremii si marirea zilei-lumina sunt semne clare ca urmeaza atac de capusa.Sfâsie epiderma cu mandibulele si isi infig un dinte cheratinos hipostom in fluxul sanguin pentru hrana.
www.bayerr.ro recomanda :
www.poweronesecurity.ro Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora
www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It
pag Capuse Dezinsectii
Posted in Uncategorized and tagged capuse, capuse dezinsectie, dezinsectie capuse, inseticide capuse by Cotoi George - Damian
Cum scapi de Plosnite de pat
Unele din cele mai periculoase vietuitoare din tara noastra sunt plosnite de pat. Datorita faptului ca se hranesc numai cu sange uman sau animal sunt purtatori de microbi si diferite boli transmise de la un membru al familiei la celalalt.
Cele mai probabile locuri de unde puteti aduce acesti daunatori in casa Dumneavoasvra sunt pensiunile, hotelurile, datorita aspectului ca mergem cu bagaje , imbracaminte , incaltaminte si dormim in posibile locuri infestate iar cand ajungem acasa nu spalam toate hainele la o temperatura de minim +60 C . Alte locatii cu grad de infestare mai mic o reprezinta mijloacele de transport in comun, taxiurile , scaunele de la cinematograf , vestiarele comune , Serviciu s.a.s.m.d.. Probabilitatile sunt foarte mari.
Bun , din moment ce ati adus acesti daunatori in casa dvs va asteapta o lupta acerba si de durata , cu adevarat veti sti daca ati scapat de aceste creaturi vampirice la 3 luni de la ultimul tratament. In regim propriu e forte greu dar va oferim cateva secrete pentru a diminua nr de larve cat si insecte ajunse la maturitate.
I. Aspirati cat mai des minim 3 ori in 24 ore , sacii de la aspirator daca sunt de hartie trebuiesc aruncati direct iar daca sunt refolosibili din plastic trebuiesc scuturati iar continutul aruncat si filtrele bagate in apa cat mai fierbinte, aspirati saltelele fotoliile elemntele de lemn ale patului adica tot ce se poate aspira , tineti cont de faptul ca plosnitele rezista intre temperaturi cuprinse intre + 0 C si aprox 55 Celsius. In momentul aspirarii , diminuati de la oua, larve stagiu1,2,3,4,5, pana la stagiul de adult al insectelor. Foarte important Nici un insecticid nu va poate scapa de aceste oua.
II. Daca temperatura scade sub 0 Celsius reprezinta un avantaj pentru Dvs , scoateti tot ce se poate din haine si numai pe balcon.
III. Daca imbracamintea rezista la spalari automate de 55 Celsius , spalatile pentru ca asa vor murii din insecte.
tot ce am prezentat mai sus va ajuta sa diminuati din nr de oua, larve, insecte, dar nu ve-ti scapa in totalitate de plosnite. In cele din urma trebuie sa apelati la o societate de domeniu Dezinsectie http://bayerr.ro . Fara un insecticid pe baza de ciflutrin sau deltametrin si aparatura ulv pentru pulverizarea insecticidului pe baza de amestec aer cat si o pompa de joasa presiune este practic foarte greu de reusit.
Exemplu de aparatura necesara pentru tratamente dezinsectii si poze cu plosnite :
www.bayerr.ro recomanda :
www.poweronesecurity.ro Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective, indiferent de natura acestora.
www.mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje si It
Google
Posted in Uncategorized and tagged bed bugs, combate plosnitele, cum scap de plosnite, dezinsectie plosnite, gandaci de pat, insecticid plosnite, insecticide cereale, omoara plosnitele de pat, otrava de plosnite, paduchi de lemn, paduchi de pat, plosnite, plosnite de saltea, plosnitele cerealelor, tratamente plosnite de pat by Cotoi George - Damian
Cum scap de Omizi
| Insecticide Recomandate | Aplicatoare | tratamente | Biologie
Cum scap de Omizi
Aparitia omizilor se face la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie dar este conditionata si de conditiile meteo. Sunt insecte erbivore care se hranesc intensiv si pot distruge in totalitate copacii fiind din aceasta cauza foarte daunatoare agriculturii. Omizile se caracterizeaza prin numarul mare de picioare, pana la 10 perechi, cu mici diferente de la specie la specie.
Cum scap de omizi
Cum scap de omizi :
Tratamentul de dezinsectie impotriva omizilor se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Se poate utiliza atomizorului sau daca nu dispuneti de unul cu un pulverizator de joasa presiune (pompa mecanica). In al doilea caz trebuie sa lucrati cu atentie si rabdare pentru a acoperi toata vegetatia si pentru a obtine rezultate maxime.
Cum scap de omizi
Este recomandat ca tratamentul de combatere sa fie efectuat in functie de conditiile meteo seara ca insecticidele aplicate sa nu se evapore foarte repede, intensitatea vantului sa nu fie ridicata, iar daca ploua este exclus sa faceti tratamentul, dupa care repetati pana la 12 zile.
Biologia omizii: Perioada de zbor a fluturilor (moliilor) are loc în lunile octombrie până în decembrie/ ianuarie. Femelele, care nu sunt capabile de zbor, se caţără sus pe trunchiurile copacilor, de unde atrag masculii cu feromoni, pentru ca apoi să se reproducă cu aceştia. După copulaţie, femelele depun 100-300 de ouă ovale în crestăturile scoarţei. Omizile, ce eclozează la începutul anului, se deplasează în mişcări tipice de târâre şi unduire, şi se hrănesc cu frunze verzi, muguri şi fructe mici. Dacă ele sunt perturbate în timp ce se hrănesc, se acoperă într-o pânză subţire, pe care o ţes rapid. Din luna iunie omizile coboară pe fire de pânză până ajung pe sol şi pe pământ se transformă în pupe. In toamnă eclozează fluturii.
Posted in Uncategorized and tagged combate omizile, Cum scap de omizi, dezinsectie omizi, insecticide omizi, omizi, protejeaza copacii de omizi, protejeaza livada de omizi, protejeaza pomii de omizi, tratamente cu atomizorul omizi by Cotoi George - Damian