Viespi cu noi daunatorii devin istorie
Viespi servicii complete de dezinsectie societate avizata
viespi : Tratamentele impotriva viespilor sunt printre cele mai dificile. Aplicarea insecticidelor trebuie sa se faca direct pe cuib si de aici si marea dificultate. De cand s-a inceput tratamentul si pana toate viespile sunt moarte dureaza 2 – 3 minute, timp in care insectele nu sunt foarte prietenoase. Pentru inceput totusi sa clasificam tratamentele la exterior fata de cele la interior.
Tratament efectuat de Cotoi George , va multumesc .
NU RECOMANDAM sa faceti tratamentele acestea singuri ci sa apelati la personal calificat! Actiunea aceasta poate sa fie periculoasa
Dezinsectie impotriva viespilor la interior: este foarte important daca cuibul viespilor este in incinta sau viespiile sunt doar in trecere. La varianta a doua solutia vine mai usor, se aplica pe zburatoare insecticid prin pulverizare sau daca volumul de aer este etans prin pulverizarea unei doze de insecticid aerosol. Verificati mai intai suprafata (volumul) care este recomandat a fi tratat cu o doza. La pulverizarea directa sa aveti grija ca insectele nu mor imediat ci in 2 – 5 minute iar pana atunci sunt foarte agresive. In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 – 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile. Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer.
La combaterea unui cuib de viespi din interior aplicarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concetratia maxima recomandata. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat deaseamenea in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei.
Dezinsectia impotriva viespiilor la exterior. Aici tratamentul se poate face doar prin pulverizare cu pompa de joasa presiune sau cu atomizorul direct pe cuibul de viespi. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte “nervoase”.
Ca si insecticide de utilizat la tratament recomandam urmatoarele:
Dezinsectie viespi, cum scapam de viespi
Informatii despre viespea europeana
O mare parte din oameni au o frica mare de viespi datorita intepaturilor dureroase pe care acestea le au. Regina hiberneaza in timpul iernii dupa care face un cuib primavara in care isi depune ouale.
Puii sunt hraniti cu insecte pana cand acestia devin viespi lucratoare in aproximativ o luna de la nastere. Un singur cuib poate produce intr-un an in conditii optime chiar si 30 000 de viespi. In august si septembrie viespiile devin din ce in ce mai multe si adaptate deja la mediul inconjurator si incep sa creeze probleme.
Daca gasesti un cuib de viespi cel mai bine este sa dai intens cu insecticid insa acest lucru este periculos si din aceasta cauza trebuie folosit un echipament de protectie adecvat.
Obiceiuri– Viespea europeana traieste in colonii de la 200 pana la maxim 400 membri, dar au fost raportate colonii si de o mie de membrii. Apar de obicei la sfarsitul verii si se hranesc cu o varietae de insecte, greieri, muste, albine . De asemenea se mai hranesc cu seva copacilor, fructe si miere . Viespea europeana poate fi activa si noaptea.
Habitat – Viespea europeana isi face cuibul in trunchiul copacului, hambare, exteriorul cladirilor, peretii falsi ai caselor, mansarde si stupi parasiti.
Amenintari – Viespea europeana poate provoca daune mari pomilor si arbustilor deoarece indeparteaza scoarta pentru a lua seva . De asemenea folosesc fibrele scoartei pentru constructia cuibului. Arma ,adica acul este foarte fin si subtire reusind sa intepe de mai multe ori daca se simt in pericol. Acul poarta venin astfel intepatura este dureroasa, iar umflatura rezultata va dura aproximativ 24 de ore. Intepatura viespii europeene are acelasi risc de alergie ca si intepatura celorlalte insecte.
bayerr.ro recomanda:
poweronesecurity.ro Servicii de pază pentru toate categoriile de obiective.
mesteriicaseitale.ro pentru servicii profesionale : instalatii sanitare, electrice , finisaje-
by Cotoi George - Damian